Pasca - reteta simpla

de MOKUSKA in Prajituri, 22 Apr 2014 | 7983 vizualizari

 

In fiecare an am facut pasca, am incercat retete noi de fiecare data. Niciodata nu mi-a placut 100%, sau blatul a crescut prea mult, sau branza imi ramanea cruda. Anul acesta am facut o reteta foarte simpla si am pus la cuptor in mai multe tavi mici, ca sa fiu sigura ca nu imi ramane nici cruda nici nu imi iese pe jumatate din tava :). Cu siguranta si cei nepriceputi pot sa o faca daca au putintica vointa si ingredientele necesare.

 

INGREDIENTE

  • 700 g branza de vaci dulce, foarte bine scursa (de preferat prin tifon)
  • 400 g smantana
  • 5 oua
  • 1 unt
  • 200 zahar pudra
  • 250 g stafide
  • 3 zahar vanilat
  • 4 linguri de gris
  • 2 linguri faina
  • 1 pudinga de vaniilie
  • 1 esenta vanilie
  • coaja a 2 lamaie
  • coaja a 1 portocala
  • 1 rom
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca - reteta simpla:

Stafidele se pun intr-un bol la inmuiat in apa calduta cu rom si 1 lingura de zahar, apa trebuie doar sa acopere stafidele.

Separam galbenusurile de albusi, albusurile se lasa la frigider. Galbenusurile le batem spuma cu zaharul, zaharul vanilat, smantana si untul foarte moale. Treptat incorporam branza, pudinga, coaja de citrice, stafidele stoarse foarte bine, grisul si faina, le batem cu mixerul pana devin spuma. Albusurile se bat cu praf de sare si treptat se adauga in compozitie. Aluatul se toarna in tavi mici care se introduc in cuptorul fierbinte la foc mic pana se rumenesc (40 min). Le scoatem pe rand, punem folie de aluminiu deasupra si le mai lasam inca 30 minute.

 

TIPS-URI

1

Am folosit 3 tavi din aluminiu de unica folosinta (cele mici rotunde) si o tava mica patrata 15x15 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca - reteta simpla" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cozonac rapid